Inici arrow El Museu arrow Història de l'mTE arrow "Fulla de figuera" als creadors del museu de la Tècnica

"Fulla de figuera" als creadors del museu de la Tècnica

Image  Image

El 26 d'octubre de 2010, l'Excelentissim Ajuntament de Figueres ha otorgat  la Fulla de Figuera de Plata, als matrimonis promotors del Museu del Joguet de Catalunya i Museu de la Tècnica de l'Empordà.

Image

La FUNDACIO PRIVADA PERE PADROSA PUIGNAU-MARGARITA PIERRE MALLOL és fruit d'una passió compartida. En Pere Padrosa ha tingut en Margarita Pierre, la seva muller i la seva millor còmplice. Junts, han recorregut milers de quilòmetres per fires i mercats. La història del Museu de la Técnica de l'Empordà va començar un matí de diumenge de l'any 1979. Aquell dia, en Pere Padrosa va sortir a passejar. Va arribar fins al mercat d'antiguitats de Figueres que se celebra els primers diumenges de mes. Allà es va fixar en una vella màquina d'escriure. Quan va tornar a casa es va dedicar a arreglar i netejar aquell tresor, una Erika portátil de 1910, fabricada a Dresde.

Amb aquests guardó, la ciutat de Figueres ha volgut reconeixer a l'entitat i al matrimoni Padrosa-Pierre “la tasca de promoció i difusió de la cultura”.

Image

També s'ha guardonat al matrimoni Josep Maria Joan Rosa i Pilar Casademont Sadurní per la Fundació del Museu del Joguet de Catalunya.
 
« Anterior
© 2021 Museu de la Tècnica de l'Empordà. Figueres