Inici arrow Activitats arrow MOVILAB arrow MOVILAB 2013

MOVILAB 2013

Image

MOVILAB 2013 - Súbete a la Ciencia !!

I el MOVILAB re-engega una nova etapa amb una altra tongada de kilòmetres arreu del territori espanyol, amb l'objectiu de sempre.....DIVULGAR LA CIÈNCIA!!!!! 

15 de gener de 2013. TRES CANTOS (Madrid): El CSIC (Consejo Superior de Investigaciones científicas), la FECYT (Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología) i la Fundació Padrosa, han presentat la tercera etapa del laboratori mòbil MOVILAB.

 

PAGINA WEB del MOVILAB www.proyectomovilab.es

Image


Súbete a la Ciencia és el subtitol del MOVILAB i aquest enunciat ho diu tot, es tracta de divulgar i conèixer el valor de la Ciència, del coneixement en si mateix, de que els nostres escolars i públic en general coneguin per visió i experimentació directa principis bàsics científics. Per això, s’han dissenyat una sèrie de tallers dirigits a tota la població i a alumnes a partir dels 8 anys.

    Creando luz química: hazte luciérnaga.
    Jugando con señales invisibles.
    H2O, la molécula de la vida
i
    La vida a través del microscopio.

Image

D’on prové la llum?, com podrem produir llum?, podem veure la llum del sol amb altres “ulls”?, la lluna emet llum?, les plantes i els animals poden produir llum? Son preguntes que tenen complida resposta en el grup de tallers pensats per la llum. Com podem trancar les molècules de l'aigua?  Es mouen les molècules? Són les preguntes del grup dels tallers de l'aigua. I saber quantes cèl·lules formen un ésser viu es qüestiona al mirar a través d'un microscopi.  En definitiva, conèixer, aprendre, experimentar, compartir són sensacions que els visitants del MOVILAB poden experimentar.

Image

El MOVILAB viatjarà per diferents comunitats d’Espanya amb la secreta intenció de inocular el virus de la vocació científica entre els nostres joves. El futur del nostre país es juga en la nostra capacitat d’investigar, innovar i desenvolupar ciència i d’aplicar aquests coneixements (tecnologia) perquè la nostra societat sigui més prospera i lliure. En definitiva, s’escriu i es parla de la societat del coneixement i, aquest, és un intent humil d’apropar el coneixement a tots, de manera veraç, rigorosa i senzilla.

L’origen del MOVILAB l’hem de buscar a l’any 2006, quan el Museu de la Tècnica de l’Empordà (MTE) va dissenyar el primer museu-mòbil de la Fundació. Aquell museu-mòbil va iniciar un viatge pels pobles i comarques de la província de Girona. Va introduir a les persones que el visitaven en els camins de la humanitat fins arribar a la societat científica i tecnològica dels nostres dies. Molt li devem a aquell museu-mòbil. Amb ell varem aprendre a resumir, a explicar, a fer una museografia mòbil i donar-li a les nostres exposicions un segell personal, “un estil MTE”,
Lector i visitant de la nostra pàgina web, si us topeu amb el MOVILAB a la vostra ciutat, aneu a veure’l i feu-ho amb els vostres fills, sols o acompanyants. Pugeu a la Ciència, aquesta frontera fascinant del coneixement humà.

Image

Pàgina web del MOVILAB: www.proyectomovilab.es
 
« Anterior   Següent »
© 2020 Museu de la Tècnica de l'Empordà. Figueres