Inici arrow Notícies arrow Ramus MALLING-HANSEN

Ramus MALLING-HANSEN


El 27 de setembre de 2012, es celebra el 122è aniversari de la mort de Ramus Malling-Hansen considerat l’inventor de la màquina d’escriure.

Aquest dia de l’any 1890, després de donar una conferència al Freemason Lodge de Copenhaguen, prestigiós cercle cultural on havia adquirit la categoria d’orador, tornava caminant cap a casa tard al vespre quan va patir un infart que li va produïr la mort a l’acte amb només 55 anys d’edat.

 

A Malling-Hansen se l’associa amb brillantíssims invents tècnics com la màquina d’escriure “esfera escrivent”, el taquígraf, o un mètode per fer còpies en sec. Però existeixen molts altres aspectes que fan que se’l consideri gairebé un geni:

 

1/Humanista: Com a mestre, sacerdot i director, Malling-Hansen sempre va posar el seu màxim interès en els seus alumnes: els nens sordmuts. El benestar i l’educació d’aquests nens, van ser el principal objectiu al llarg de la seva vida.

 

2/Investigador i científic: Malling-Hansen va dur a terme una extensa i llarga investigació relacionada amb el procés de creixement dels infants, i va fer importants contribucions en el camp de la fisiologia humana relacionant les influències solars amb el creixement biològic en general. A més, va ser un dels primers científics a investigar els ritmes anuals circardians.

 

3/ Un excel·lent pedagog i visionari: Se’l reconeix pels llargs estudis i pràctiques en l’educació de nens sordmuts, no només en l’àrea de Dinamarca, sinó que també ho va exportar a la resta de països escandinaus.

 

4/ Internacionalista: En una època en que les comunicacions eren molt difícils i lentes, M-H va establir cooperacions internacionals en dues àrees:

L’educació dels sordmuts, i també la recopilació de dades meteorològiques relatives a la calor solar  per relacionar-ho amb els processos de creixement dels infants. Amb les dades que rebia de diferents parts del planeta, va poder ampliar els seus estudis de fisiologia.

També va estudiar i promoure una de les primeres llengües “artificials” internacionals, Volapyk, i va contribuir intensament al seu perfeccionament

.

5/ Un pioner i escalador social. Malling Hansen provenia d'un classe social molt pobre; gairebé indigent, però el seu ferm empeny de superació el va fer adquirir una educació acadèmica sòlida aconseguint gestes sorprenents com arribar a ser mestre, director, planificador, científic i inventor.

 

Si esteu interessats en aprendre més sobre la vida i les contribucions de Ramus MALLING-HANSEN, trobareu amplia informació a la web www.malling-hansen.org

 
« Anterior
© 2019 Museu de la Tècnica de l'Empordà. Figueres