Inici arrow Notícies arrow Els Nanomaterials: Noves Fronteres per a la Química

Els Nanomaterials: Noves Fronteres per a la Química

Aquesta vegada ens visita La doctora Mª Teresa Martínez que a través de la novena conferència del 7è Cicle ens donarà a conèixer la relació entre la Química i la Societat. Amb la seva intervenció mostrarà la interrelació de la Química amb les altres branques de la Ciència tractant de posar de manifest la multidisciplinària de la Ciència tal com es percep al segle XXI. La conferència, d'entrada gratuïta, se celebrarà el dijous 19 de maig a les 20'30h al Teatre Jardí de Figueres

Es farà especial èmfasi en la relació de la Química amb la Nanotecnologia, i el desenvolupament de nanomaterials tals com nanotubs de carboni, punts quàntics i nanopartícules metàl•liques i la seva importància en el desenvolupament de noves tecnologies per a la captació de la llum solar, el subministrament de fàrmacs, teràpies gèniques o el desenvolupament de nous sensors. Es mostrarà una sèrie de productes basats en la Nanotecnologia que s'estan comercialitzant en àrees tan dispars com: energia, electrònica, cosmètics, salut, materials esportius etc.


Mª Teresa Martinez és doctora en Químiques per la Universitat de Saragossa (1982) i actualment Professora d'Investigació del CSIC. Ha estat directora de l'Institut de Carboquimica entre els anys 2002-2006, entre els anys 2000-2002 ha estat al comitè d'experts de CECA (Comissió Europea del Carbo i de l'Acer”) i pertany des de l'any 2004 al comitè assessor d'investigació del Govern d'Aragó.
Al1996 va crear i el grup de Nanoestructures de Carboni i Nanotecnologia (GCNN) de l'Institut de Carboquímica (http://www.icb.csic.es/?g-cnn) que actualment dirigeix.

Les seves prioritats actuals en investigació són la fabricació de nanomaterials; nanotubs de carboni i nanotubs de titania per a aplicacions en el camp de la biotecnologia, electrònica i fotocatàlisis. En 2004 va crear juntament amb 2 membres del grup GCNN la spin-off NANOZAR (www.nanozar.com) primer premi IDEA 2005 del Govern d'Aragó.
 

 
« Anterior   Següent »
© 2019 Museu de la Tècnica de l'Empordà. Figueres