Inici arrow Notícies arrow Projecte de cristal•lització i cristal•lografia MTE-l'IES Cap Norfeu de Roses

Projecte de cristal•lització i cristal•lografia MTE-l'IES Cap Norfeu de Roses

El passat divendres 18 de març, els alumnes de primer i de segon de Batxillerat de la modalitat cientificotecnològica vam assistir a la conferència impartida per Juan Antonio Hermoso. Aquest senyor, doctorat en Física Teòrica, és professor d’investigació del CSIC. Concretament, el que fa és cristal•lografia i biologia estructural en l’Institut “Rocasolano” de Madrid.

La seva conferència, titulada “L’estructura de les proteïnes i la química de la vida”, va durar aproximadament dues hores. Durant aquest temps ens va voler explicar què feia un físic en el camp de la biologia i què és el que fa exactament en el seu laboratori.  La conferència, tot i que algunes coses ens quedaven grans pel seu alt nivell, ens va resultar interessant i realment vam aprendre coses que ni ens imaginàvem. Una d’elles és que es podien obtenir cristalls a partir de les proteïnes i que aquests cristalls podien tenir moltes utilitats com, per exemple, en Medicina.
Pel nostre Centre va ser un gran honor poder gaudir d’aquesta conferència, ja que és poc habitual que un científic de la vàlua i el reconeixement del Dr. Hermoso imparteixi conferències per a nois i noies de Batxillerat.
  Després de la seva exposició, el Dr. Hermoso va tenir el gest de quedar-se mitja hora més parlant amb els alumnes de primer que fan l’assignatura de Química, i els va explicar petits trucs que ell creia que serien útils per al creixement de cristalls inorgànics, experiència que estan fent aquests alumnes per al concurs del proper 4 de juny. Podeu veure una gravació de l’esmentada activitat a l’adreça següent: http://www.youtube.com/watch?v=yPdhD9cCNyM
Sole Monedero (alumna de 1r. de Batxillerat de la modalitat científico-tècnica)

 

 
« Anterior   Següent »
© 2019 Museu de la Tècnica de l'Empordà. Figueres