Inici arrow Notícies arrow Els Avenços de la Química i el seu Impacte a la Societat

Els Avenços de la Química i el seu Impacte a la Societat

Amb la intervenció de Bernardo Herradón de l'Institut de Química Orgànica General(CSIC) la quarta ponència del 7è Cicle de Conferencies analitza els avenços de la química i el seu Impacte a la societat. La conferència, d'entrada gratuïta, se celebrarà el dijous 16 de desembre de 2010 a les 20'30h al Teatre Jardí de Figueres.Què és la Química i perquè serveix el treball dels químics? Quin és la relació de la Química amb altres ciències? A la xerrada s'exposaran exemples que demostren que la Química proporciona la majoria de les comoditats de la nostra vida quotidiana, amb aplicacions de la Química a la salut humana, veterinària, agricultura, protecció ambiental, materials útils, etc.

Què és la Química i perquè serveix el treball dels químics? Quin és la relació de la Química amb altres ciències? A la xerrada s'exposaran exemples que demostren que la Química proporciona la majoria de les comoditats de la nostra vida quotidiana, amb aplicacions de la Química a la salut humana, veterinària, agricultura, protecció ambiental, materials útils, etc. A més, la Química és una ciència madura i útil per explicar fenòmens naturals, des de la vida fins a la detecció de planetes extrasolars. De tot això disertará el proper 16 de desembre Bernardo *Herradón, professor d'investigació i Director de l'Institut de Química Orgànica General del CSIC.

Bernardo Herradón es va llicenciar i va doctorar en Ciències Químiques per la Universitat Complutense de Madrid. Ha estat investigador a la Universitat d'Alcalá. Ha tingut estades postdoctorals en el ETH de Zürich (1986-1988) i en la Stanford University de Califòrnia. Col•labora en projectes d'investigació tant de finançament públic, mixta o privades. És coautor de 75 publicacions científiques originals i co-inventor de 5 patents a Espanya, 2 patents a Europa, 2 a Estats Units, 1 patent a Xina i 1 patent a Japó. Ha dirigit 6 tesis doctorals. La seva extensa labor professional es completa amb la seva decidida implicació en la divulgació científica, sigui en conferències, col•laborant en publicacions de caràcter divulgatiu, sigui organitzant jornades de portes obertes per a estudiants d'ESO i Batxillerat, fires de la ciència, dissenyant cursos. Últimament a través de la Xarxa i en mitjans periodístics ha participat en diferents iniciatives relacionades amb la “Política Científica” i amb “Ciència i Ciutadania”.  

 
« Anterior   Següent »
© 2020 Museu de la Tècnica de l'Empordà. Figueres