Inici arrow Notícies arrow Alternatives als combustibles d'origen fòssil

Alternatives als combustibles d'origen fòssil

La segona ponència del 7è Cicle de Conferencies analitza les alternatives als combustibles d'origen fòssil amb la intervenció de José Luis G. Fierro de Instituto de Catálisis y Petroleoquímica del Consejo Superior de Investigaciones Científicas Médica (CSIC). La conferència, d'entrada gratuïta, se celebrarà el dijous 28 d'octubre de 2010 a les 20'30h en el Teatre Jardí de Figueres.

En aquesta conferència es presenten de forma resumida els avenços que han experimentat les tecnologies de fabricació de combustibles nets per al transport utilitzant la biomassa i residus (urbans, agroforestals) com a matèria primera. S'examinen els desenvolupaments que ha experimentat la indústria del refinament del petroli en els últims 70 anys i la situació que s'ha d'afrontar en les properes dècades amb una disminució progressiva de les reserves provades de petroli i un consum creixent de combustibles en els sectors del transport i la indústria. A més, s'ha d'afrontar la pressió creixent de les regulacions ambientals que limiten les emissions contaminants en els motors de combustió i en particular la reducció de les emissions de CO2 en els nous models de motors tèrmics a nivells inferiors a 120 g/km. S'analitzen algunes propostes que permeten adaptar els vehicles a aquestes noves regulacions.

José Luis G. Fierro

Doctor en Ciències Químiques per la Universitat Complutense de Madrid (1976). Desenvolupa la seva tasca com a Professor d'Investigació en l'Institut de de Catálisis y Petroleoquímica del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC). Les seves línies activitat inclouen catàlisi heterogènia, producció d'hidrogen, petroquímica, conversió de gas natural, tecnologia química, catàlisi ambiental, tecnologies netes de producció i química de materials. És autor i coautor de 830 publicacions disseminades en revistes científiques. És autor de 26 patents i és editor i coautor de 8 llibres.

Ha estat membre Comitè Consultiu Internacional de Tecnologia de l'empresa Repsol (1995-99), representant electe de la Societat Espanyola de Catàlisi en el International Scientific Council of Catalysis (1996-2007), ha estat coordinador del Area de Química i Tecnologia Química i Membre del Comitè Científic Assessor del CSIC (1996-2002), membre del Comitè Científic “Prestige” (2002-2003) i President del Comitè d'Estandardització sobre Tecnologies d'Hidrogen de AENOR (2005-actualitat). Ha rebut nombrosos premis entre els quals s'esmenten: Premi d'Energies Renovables 2004, Premi a la patent sobre un sistema catalític que permet eliminar els òxids de nitrogen de corrents industrials i de les fuites d'automòbils (2007); Premi a la carrera científica de la Federació Iberoamericana de Societats de Catàlisis (2008), Premi d'Investigació de la Comunitat de Madrid a la carrera científica (2008). El 2009 va rebre el Doctorat Honoris causa per la Universitat de Patras, Grècia (2009). Ha rebut les medalles al mèrit científic de les Universitats King Saud University (Aràbia Saudita) al 2008 i de la Universitat de Patras (Grècia) el 2009.
 
« Anterior   Següent »
© 2020 Museu de la Tècnica de l'Empordà. Figueres