Inici arrow Notícies arrow Explorant el món marí

Explorant el món marí

El proper divendres 22 d’octubre a l’espai La Cate a les 20.00h amb la presència del director del Centre d’Estudis Avançats de Blanes Daniel Martin i Carles Font del cine club Diòptria ens endinsarem a les profunditats marines analitzant el documetal Oceanos.Segons alguns crítics: “No és un documental més sobre el món submarí, és el definitiu”. Un recorregut per tots els mars del planeta, des de les llacunes tropicals i les plaques de glaç polars fins a les inexplorades profunditats submarines, on no hi arriba la llum solar.

El proper divendres 22 d’octubre a l’espai La Cate a les 20.00h amb la presència del director del Centre d’Estudis Avançats de Blanes Daniel Martin i Carles Font del cine club Diòptria ens endinsarem a les profunditats marines analitzant el documetal Oceanos.
Segons alguns crítics: “No és un documental més sobre el món submarí, és el definitiu”. Un recorregut per tots els mars del planeta, des de les llacunes tropicals i les plaques de glaç polars fins a les inexplorades profunditats submarines, on no hi arriba la llum solar. Jacques Perrin, que el 2002 ja va dirigir un altre documental notable, Nòmades del vent, se supera a si mateix. Els 50 milions d’euros que ha costat han estat ben empleats en una tecnologia que ha permès filmar els fons marins com no s’havia vist mai abans: La concentració de centenars de nècores als fons oceànics o la visió d’una balena blava (espècie raríssima de trobar) amb la seva cria són imatges difícils d’oblidar en són dos exemples.

Inicien els tallers de cinema a la biblioteca

Paral•lelament al cinefòrum també s’han programat tallers de cinema pels més petits. A través del taller “la màgia de l’animació” els infants podran experimentar en primera persona les interioritats del setè art. Una introducció amena i divertida al món del cinema per a nens de 5 a 11 anys. L’activitat de la mà dels educadors del Museu del Cinema de Girona es farà a la biblioteca Fages de Climent el dissabte 20 de novembre a les 11.00h del matí, l’activitat és gratuïta.

Océans

Sinopsi:
Submergint-se en les profunditats de tots els mars del planeta, “Oceans” explora la cara més desconeguda de la Terra, des de les llacunes tropicals i fins a les inexplorades profunditats on no arriba la llum solar. Un monumental viatge per trobar a les majestuoses criatures de mar que ja coneixem, de les quals sabem molt poc i les moltes que encara ens queden per descobrir.

Títol original: Océans.
Direcció: Jacques Perrin i Jacques Cluzaud.
Països: Francia, Espanya i Suïssa.
Any: 2009. Duració: 103 min.
Gènere: Documental
Producció: Jacques Perrin i Nicolas Mauvernay.
Música: Bruno Coulais.
Muntatge: Catherine Mauchain i Vincent Schmitt.


 
« Anterior   Següent »
© 2020 Museu de la Tècnica de l'Empordà. Figueres