Inici arrow Col·lecció arrow Màquines d'escriure

Hartford 1

foto1

foto1foto2foto3foto4foto5
foto6

 

 • Fabricant: The Hartford Typewriter Co., Connectitut, EUA 
 • Constructor: John M. Fairfield
 • Número de sèrie: desconegut
 • Primer any de producció: c.1895
 • Primer any de producció d'aquest model: c.1895
 • Any de fabricació de fabricació d'aquesta màquina: c. 1895
 • Preu original: 50$ - 60$
 • La màquina d’escriure Hartford es va inventar l’any 1894 per John M.Fairfield, la producció es va iniciar un any més tard a la ciutat de Hartford, Connecticut. Fairfield havia treballat anteriorment per l’American Writing Machine, fabricant de la Caligraph, per aquesta raó les dues màquines compartien característiques tècniques.
  De la Hartford se’n van fabricar tres models, el primer l’any 1895, el segon el 1896 i el tercer el 1905.
  La Hartford 1 era una màquina de doble teclat, un teclat per les majúscules i un altre per les minúscules. La forma d’impressió era upstrike -els portatipus colpejaven el carro de baix a d’alt- per això eren màquines d’escriptura cega, és a dir, el mecanògraf no veia allò que escrivia. Els dos primers models compartien les mateixes característiques mecàniques, però la Hartford 3 ja no es tractava d’una màquina de doble teclat sinó que disposava de quatre línees de tecles i una tecla anomenada shift key que permetia canviar de majúscules a minúscules.
  Aquesta era una màquina voluminosa, la part posterior sobresortia considerablement. Aquesta gran estructura permetia mantenir l’equilibri amb la part frontal on s’hi trobava la cistella amb els portatipus i el doble teclat. Perquè aquesta màquina s’adaptés a totes les superfícies només tenia tres punts de recolzament, dos a la part frontal i un a la part del darrera al centre. La Hartford Typewriter Co. comercialitzava la màquina per uns 50$, un dels preus més econòmics del mercat. La Hartford també es va comercialitzar amb el nom de Cleveland quan la fàbrica es va traslladar a la ciutat d’Ohio.

 
« Anterior   Següent »

© 2020 Museu de la Tècnica de l'Empordà. Figueres