Inici arrow Serveis Educatius arrow Comarca de Museu

DE MUSEU A MUSEU

I quin millor moment per estrenar aquest PRIMER intercanvi de peces que fer-ho el Dia 18 de maig en motiu del Dia Internacional de Museus!!.

A més de la magnífica llista d'activitats que cada entitat ofereix en aquesta data marcada al calendari per el Consell Internacional de Museus (ICOM) i enguany amb el lema general a tot el món "MUSEUS (memòria + creativitat) = PROGRÉS SOCIAL", De Museu a Museu, pretén assolir el missatge proposat per l'ICOM i l'objectiu propi d'Una Comarca de Museu.

Des del 18 de maig fins el 16 de juny, 28 peces agafaran la maleta i es bellugaran cap al seu Museu d'acollida.

Aquestes peces proposaran al visitant, mirar més enllà de les nostres pròpies col·leccions, i ajudaran a comprovar que tots els espais culturals poden ser-ne un de sol i que les herències que reproduïm en les nostres col·leccions, siguin quines siguin les temàtiques, es fusionen en un sol tema per retornar a la societat la saviesa i el coneixement de la vida.Image

 

Le peces que exposem al Museu de la Tècnica de l'Empordà, provenen del Museu Ciutadella de Roses.
Es tracta de Tres Eines de ferro forjat representatives de diversos oficis artesans, datats de l'any 1645.
Una Pala petita amb mànec en forma d'anella, una Destral de ferro forjat que conserva una petita part de fusta i una Eina de ferro forjat amb doble utilitat segons la seva posició; podadora o podall.

Les eines de treball han estat històricament relacionades amb la tècnica de l'època. En aquests cas, s'han escollit un grup de tres eines significatives que corresponen al període de finalització i consolidació de la Ciutadella de Roses.


Image


La peça que ha viatjat al Museu Ciutadella de Roses, és una màquina d'escriure Bar-Lock, model nº 4. Construïda per un rellotger novaiorquès anomenat Charles Spiro, l'any 1888, era una màquina d'escriure d'extraordinària bellesa per el seu frontal de coure, molt treballat per ressaltar la seva iportància i a més, molt perfeccionada en la seva mecànica amb doble teclat per majúscules i minúscules, i una gran millora en el seu funcionament mecànic. Precisament per aquestes millores tècniques, el Sr. Spiro va ser guardonat amb un premi molt important de l'època d'enginys i tecnologia.
Hem pensat que la Vila de Roses s'ha caracteritzat dels del seu naixament com a centre comercial dins la mediterrània. Des dels Grecs fins a l'actualitat, una de les seves principals activitats ha estat el comerç, i dins el comerç del s.XIX no hi pot faltar una màquina d'escriure objecte indispensable en tot procés administratiu des de llavors.

Per saber tota la informació de l'activitat, cliqueu aquí
 
« Anterior
© 2020 Museu de la Tècnica de l'Empordà. Figueres