Inici arrow Col·lecció arrow Màquines d'escriure

Tip Tip

1

12345

 

  • Fabricant: Franz Hübl, Warnsdorf, Txecoslovàquia
  • Constructor: Franz Hübl
  • Número de sèrie: 5280
  • Primer any de producció: c.1936
  • Preu original: 38,80 marcs alemanys
  • La Tip Tip és una màquina d’escriure d’índex, els tipus estan agrupats en un cilindre impressor que conté 84 caràcters. L’elecció d’un caràcter determinat es duia a terme a través d’una petita plantilla quadrada, situada a la dreta de la màquina. A l’altra banda hi havia dues tecles: una per activar el mecanisme impressor i l’altre per realitzar l’espai.
    La Tip Tip va ser la primera màquina d’escriure fabricada a l’antiga Txecoslovàquia. La seva producció es va iniciar el 1936  i va finalitzar quatre anys més tard. Sembla ser que la seva fabricació es va originar a Berlín però ràpidament es va traslladar a Txecoslovàquia, concretament a Warnsdorf. Durant aquest període se’n van construir unes 5000 unitats tot i que actualment existeixen exemplars amb números de sèrie superiors, com aquest exemplar del Museu de la Tècnica de l'Empordà.
    Aquesta màquina és hereva de la Mignon, la màquina d’escriure d’índex més popular d’Alemanya, perquè compartia les mateixes característiques mecàniques. La diferència principal eren les mesures; la grandària i el pes de la Tip Tip eren més reduïdes. Aquesta petita màquina estava construïda amb materials de baixa qualitat per aquesta raó era una màquina poc resistent i no va ser ben acceptada dins el mercat, tot i ser econòmica.
 
« Anterior   Següent »

© 2018 Museu de la Tècnica de l'Empordà. Figueres