En ruta!

Per fi, el 12 de novembre, el MOVILAB va marxar direcció cap a Madrid. Allà, els últims retocs: ordinadors, microscopis, webcams i un assaig general amb els científics del CSIC i ¡tot llest! El 18 de novembre, el Movilab inaugurava el seu periple inicial a Valdepeñas.

Encara és prematur fer una primera avaluació d’aquesta experiència, però el laboratori mòbil ha visitat 5 ciutats i els escolars de les mateixes, han accedit a la divulgació científica a través dels tallers, ¡Hágase la luz! (jugant amb les senyals invisibles i Creant llum química; fes-te cuca de llum) i Tecnologia de la vida (ADN, la fulla de ruta i la vida a través del microscopi), i en ells a més de l’aproximació de l’àmbit de la ciència s’ha intentat que aprenguin nocions bàsiques de física i química jugant i experimentant.

La fulla de ruta del MOVILAB es va dissenyant i construint segons avancen els mesos però sense moure’s dels objectius inicials: portar la ciència a aquelles ciutats i poblacions als que pugui interessar l’experiència, ara bé, com que es tracta d’arribar al màxim de ciutadans possible, s’ha buscat cobrir, en primer lloc totes les comunitats autònomes i, en segon lloc, visitar totes les províncies espanyoles i en les mateixes, intentar visitar els nuclis de població interessats en la divulgació científica.

Aprofitant les vacances nadalenques, el MOVILAB va tornar a Figueres, es van reparar alguns desperfectes, els soferts durant els primers itineraris. També, aquestes dates han estat un bon moment per reflexionar en intern sobre els primers passos d’aquest projecte i per preguntar-nos, ¿què suposa per la nostra fundació aquesta experiència?; ¿com podem beneficiar-nos i enriquir-nos amb la mateixa?; ¿passats aquests primers dies, que podem millorar del MOVILAB? Aclarides les incògnites i contestats els interrogants, el resum és que el laboratori mòbil és una idea que ens enriqueix, a més, per la nostra fundació suposo una consolidació dels vincles de cooperació que mantenim amb el Consejo Superior de Invenstigaciones Científicas (CSIC) i amb la Fundación Española para Ciencia y la Tecnología (FECYT).

El 12 de gener de 2010, a la població murciana de Lorca, el MOVILAB, reinicia el seu periple per tota la geografia espanyola. Durant el mes de gener, les localitats a visitar son, a més de la població citada, són Nijar (Almería) i la ciutat de Sevilla.    

Pàgina web del MOVILAB: www.proyectomovilab.es
 
« Anterior   Següent »
© 2020 Museu de la Tècnica de l'Empordà. Figueres