Inici arrow Col·lecció arrow Màquines d'escriure

Daugherty Visible

foto 1

foto 1foto 2foto 3foto 4foto 5

 

 • Fabricant: Daugherty Typewriter Co. Cittanning, Pittsburg, Pensilvania (EUA)
 • Inventor: James Denny Daugherty
 • Número de sèrie: 5138
 • Primer any de producció: c.1893
 • Primer any de producció d'aquest model: c.1893
 • Any de fabricació d'aquesta màquina: c. 1893 - 1898
 • Preu original: 75$
 • La Daugherty Visible va ser fabricada l’any 1893 per l’estenògraf de Kittanning, James Denny Daugherty. Aquest va ser el primer en  dissenyar una màquina d’escriptura visible i de quatre línees de tecles, avançant-se tres anys a la considerada primera màquina d’escriure moderna, la Underwood de Franz  Xavier Wagner.
  Aquesta màquina introduïa tres novetats mecàniques: en primer lloc i la més destacable, era el seu mecanisme d’impressió, frontstrike, els segments estaven situats horitzontalment davant el carro i lliscaven cap endavant per colpejar-lo, per tant els mecanògrafs podien veure allò que escrivien. En segon lloc, a l’activar el mecanisme de les majúscules (un sol shift) es movia tant la cistella dels portatipus com el teclat, ja que formaven una sola peça. A més, aquesta peça s’extreia còmodament per facilitar el manteniment i la neteja de la màquina (aquest sistema és el mateix que adoptarà Hidalgo Moya, en el disseny, el 1908, de la màquina Imperial). I per últim, la disposició del teclat en quatre línees de tecles i amb la disposició QWERTY que amb els anys es va convertir en l’estàndard.  La Daugherty tenia 40 tecles que podien imprimir 80 caràcters. 
  La Daugherty va ser la primera màquina d’escriptura visible de la història, abans que la Underwood nº1, però el seu èxit va ser reduït degut a una sèrie de problemes mecànics, però sobretot, per la falta d’alienació dels caràcters impresos al paper ja que els segments dels portatipus eren excessivament llargs  i no permetien un acorat treball d’impressió. Les Daugherty eren econòmiques costaven uns 75$ perquè no eren màquines amb un gran nombre de peces això facilitava la seva fabricació i reduïa costos. Aquesta màquina va ser utilitzada pel govern dels Estats Units, empreses de ferrocarrils i altres grans corporacions. Un anunci de la Daugherty Visible afirmava: “We claim everything in sight”.
  El 1898 Daugherty va trobar uns nous inversors que van canviar el nom a l’empresa i la van anomenar Pittsburg Writting Machine Company. A partir d’aquest moment van aparèixer uns nous models anomenats Pittsburg molt semblants a la Daugherty.
 
« Anterior   Següent »

© 2018 Museu de la Tècnica de l'Empordà. Figueres