Inici arrow Col·lecció arrow Màquines d'escriure

Carissima

foto 1

foto 1foto 2foto 3foto 4foto 5

 

  • Fabricant: Th.Knaur-Hübel  & Denk de Leipizig i Strangfeld- Büromaschinen de Berlín
  • Inventor: Edgar Hoffmann
  • Primer any de producció: c.1934
  • Aquesta màquina d’escriure amb nom italià (bonica) va ser fabricada a Alemanya l’any 1934. La Carissima va ser dissenyada per Edgar Hoffmann i produïda per dues firmes, primer per Th.Knaur-Hübel  & Denk de Leipizig i més tard per Strangfeld- Büromaschinen de Berlín. 
    La Carissima va ser creada per resoldre dues necessitats: el preu i el pes. Per aquesta raó, Hoffmann va dissenyar una màquina lleugera (1,8kg) i econòmica (55 marcs alemanys), però el seu intent va ser fallit, ja que el sistema mecànic d’aquesta màquina d’índex era primitiu i anacrònic, a més de, poc pràctic. Hoffmann es va basar, per dissenyar la Carissima en màquines nord-americanes com la Junior o la Bennett de 1910.
    La Carissima era una màquina d’índex lineal on els 87 caràcters que imprimia es trobaven agrupats en una roda impressora. A la part frontal hi havia una plantilla (lineal) amb un mànec que permetia escollir els caràcters i alhora imprimir-los. La Carissima constava de dos tecles shift per activar la roda impressora: la tecla Z pels números i símbols i la V per les majúscules. La tecla R, a la part esquerra de la màquina, era la del retrocés del carro. La tinta la proporcionaven dos petits carrets. Però el que fa realment atractiva aquesta màquina és el material amb que es va construir, la baquelita. Aquesta substància plàstica sintètica tenia un inconvenient, es trencava amb molta facilitat.
    La Carissima era una màquina compacte que es comercialitzava amb una petita tapa també de baquelita. Encara que el seu èxit de ventes va ser limitat també es va arribar a exportar a Anglaterra amb el nom de The Bee.

 

 
« Anterior   Següent »

© 2020 Museu de la Tècnica de l'Empordà. Figueres