Inici arrow Col·lecció arrow Màquines d'escriure

Bambino

bambino1

bambino1bambino2bambino3bambino4bambino5

 

  • Fabricant: Optima Büromaschinenwerk, Erfut, Alemanya.
  • Primer any de producció d’aquest model: c.1954
  • La Bambino era  una màquina d’escriure d’índex, sense teclat, fabricada a Alemanya durant la dècada de 1950. Es tractava d’una màquina de joguet dirigida al públic infantil; per aquesta raó el seu funcionament era molt senzill: una plantilla amb tres línees de caràcters, -minúscules, majúscules i els números- una palanca per escollir aquests caràcters i la impressió anava a càrrec d’una roda impressora. Amb només tres botons situats a la part esquerra de la màquina (verd, negre i vermell) s’accionaven totes les funcions. Els fabricants de la Bambino van agafar com a model una antiga màquina d’índex anomenada Gundka, fabricada a Alemanya el 1924. Els principis del funcionament eren els mateixos.
    La Bambino era una màquina fabricada amb baquelita -resina de fenol-,  aquest tipus de plàstic era termostable, fàcil de manipular en altes temperatures  però, quan es refredava, es convertia  en un material dur i sòlid.
    Aquesta màquina es va fabricar en varis colors: vermell, verd, vermell fosc i blau, i es va comercialitzar a tot Europa. Una proba d’aquest fet es que, dins la col•lecció del MTE,  tenim una Bambino verda amb els caràcters en ciríl•lic.

 

 

 
« Anterior   Següent »

© 2021 Museu de la Tècnica de l'Empordà. Figueres