Inici arrow Col·lecció arrow Màquines d'escriure

Densmore 1

densmore1

densmore1densmore2densmore3densmore4densmore5

 

  • Fabricant: Densmore & Densmore (a partir de 1902 Densmore Typewriter Company) Springfield, Massachussets, EUA.
  • Constructor: Amos i Emmett Densmore i Walter Barron
  • Número de sèrie: 2886
  • Primer any de producció: 1891
  • Preu original: 125$
  • La producció de la Densmore es va iniciar al 1891. Aquesta màquina va ser fabricada per la Densmore & Densmore i els seus propietaris eren Amos i Emmett Densmore, germans de James Densmore, impulsor de la màquina d’escriure de Sholes.
    Els principis tècnics d’aquestes màquines d’escriure eren molt semblant a les primeres Remington, ja que els germans Densmore havien treballat a la fàbrica d’aquesta. El seu sistema d’impressió era upstrike –els portatipus colpejaven el carro de baix a dalt- per aquesta raó eren màquines d’escriptura cega. Una característica que les feia especials, era que el carro era desmuntable, és a dir, que es podia extreure per facilitar el manteniment i la neteja de la màquina i a més, perquè el mecanògraf pogués veure el seu escrit.
    D’aquesta màquina se’n van produir un total de sis models des de 1891 fins al 1907. Al 1907, la Densmore  va ser adquirida per l’empresa American Writing Machine Company, però poc després, aquesta empresa va renunciar a la distribució de les màquines Densmore i així, aquesta marca va anar desapareixent  del mercat poc a poc.
 
« Anterior   Següent »

© 2018 Museu de la Tècnica de l'Empordà. Figueres