Inicio arrow Servicio Educativo

Ciencia y Sugerencia

Cartel Ciencia y Sugerencia


Del 15 de juny al 26 d'agost
Horari: Dimarts-Divendres, de 10.00 a 19.00h; dissabte de 10.00 a 13.00 hores i de  16.00 a 19.00h hores; diumenge d'11.00h a 14.00h; dilluns tancat.
Lloc: Museu de la Tècnica de l'Empordà (c/Fossos, 12. Figueres).
Entrada:  gratuïta.
Visites guiades i grups escolars amb reserva prèvia
Més informació:  http://www.cienciaysugerencia.es

Els científics passen molt de temps analitzant micrografies realitzades amb microscopis que poden augmentar més d’un milió de vegades el material objecte d’estudi. Veure els ajuda a comprendre. I en aquest sentit, les imatges i el treball realitzat resulta apassionant. Amb aquest punt de partida,  l’exposició Ciencia y sugerencia pretén donar a conèixer una part bàsica del treball científic a través de la interpretació d’artistes plàstics i poetes. L’exposició està comissariada per Marcela Lieblich, investigadora del Centro Nacional de Investigaciones Metalúrgicas del CSIC.
La imatge captada en el laboratori pel microscopi electrònic es converteix en art i en vers, en una altra realitat suggerida, en un camí de retorn, en una inspiració suggerent pel propi científic. En paraules de la comissaria de l’exposició: “Personalmente, siento que la recreación artística de las imágenes científicas ha adquirido vida propia y que nos devuelve nuestra emoción original (…) Por último, espero que esta exposición ayude a que el público pierda el miedo a la ciencia y se acerque a ella con la misma actitud de quien lo hace al arte”.
Per un artista com Miguel Ángel Pacheco, l’experiència de Ciencia y Sugerencia fa “recordar aquella edad dorada, hace quinientos años, en la que el pintor Leonardo da Vinci y el poeta Angelo Poliziano podían alternar con el matemático Luca Paccioli, sin que nada demasiado grande los separara en cuanto a conocimiento”.

 
« Anterior
© 2021 Museu de la Tècnica de l'Empordà. Figueres