Inici arrow Col·lecció arrow Màquines d'escriure

L.C Smith & Bros nº5

smithbros1

smithbros1smithbros2smithbros3smithbros4smithbros5

 

 • Fabricant: L.C Smith & Bros Typewriter Company, Syracusse, New York, EUA.
 • Constructor: Carl Gabrielson
 • Número de sèrie: 253214-6
 • Primer any de producció: 1904
 • Primer any de producció d'aquest model: 1911
 • Any de fabricació d'aquesta màquina: c.1915
 • Preu original: 100$
 • Durant més de 20 anys, els germans Smith van ser un dels principals productors de màquines d’escriure de doble teclat i amb un sistema d’impressió anomenat upstrike -els portatipus colpejaven el carro de baix a d’alt-, per tant d’escriptura no visible. El nom de la companyia era Smith Premier Typewriter Company. Aquesta empresa va formar part durant 10 anys d’una gran corporació de fabricants de màquines d’escriptura no visible anomenada Union Typewriter Company o Typewriter Trust. L’objectiu d’aquesta corporació  era protegir i potenciar la fabricació de màquines cegues. Però al 1903 els germans Smith van abandonar el Trust i, capitanejats per Lyman C. Smith van decidir fabricar una màquina d’escriptura visible per poder competir amb l’Underwood. Per aquesta raó al 1903 van crear la L.C Smith & Bros Typewriter Company.
  La fàbrica es trobava a Syracusse, New York. Al 1904 comença la producció d’un seguit de models dissenyats per un antic empleat de la Smith Premier, el mecànic Carl Gabrielson. Tots els models de LC van destacar per ser màquines d’escriptura visible i a més, van esdevenir un èxit de vendes gràcies a les bones estratègies de màrqueting desenvolupades pels germans Smith.
  Aquestes màquines es van comercialitzar a països tant distants entre si com la Xina o Sud-àfrica adaptant-se a les necessitats de cadascun dels idiomes
  Al 1926 LC Smith & Bros es va fusionar amb l’empresa Corona Typewriter Company, per formar la Smith Corona. La primera es dedicava a la fabricació de màquines de sobretaula i la segona de portàtils, per tant les dues empreses es complementaven. Així doncs, van aconseguir crear un gran imperi dins la indústria de les màquines d’escriure.
 
« Anterior   Següent »

© 2020 Museu de la Tècnica de l'Empordà. Figueres