Inici arrow Col·lecció arrow Telèfons i centraletes

Telèfons i centraletes


Un descobriment accidental

Experiment Bell

Tot i que Meucci va ser el primer en inventar el telèfon, el treball i la patent de Bell varen ser el punt de partida pel desenvolupament i posterior expansió d'aquest nou mitjà de comunicació. Bell va començar les seves investigacions amb l'objectiu de millorar els telègrafs existents a l'època, concretament en el desenvolupament d'un telègraf harmònic. Un descobriment casual en un dels seus experiments amb línies telegràfiques va ser el catalitzador de la invenció del telèfon.

A principis de juny de 1875 Bell i el seu ajudant, Thomas A. Watson estaven provant una línia que havien construït. De sobte una de les peces dels transmissors va deixar de funcionar  i Watson la va moure per què seguís vibrant. Bell, que estava en una altra sala, va exclamar: "Què ha fet vostè…? No mogui res, si us plau. Deixi'm veure…!". Havia escoltat el so exacte de l'aparell emissor reproduït per l'aparell receptor i ràpidament va comprendre que la vibració d'una làmina col·locada a prop d'un electroimant connectat a un circuit tancat faria vibrar la corrent del circuit amb la mateixa freqüència i intensitat que la de les vibracions de la làmina.

Després de molts experiments Bell va patentar l'invent el 7 de març de 1876 i va resultar ser la patent més valuosa que s'ha obtingut mai.
 
© 2018 Museu de la Tècnica de l'Empordà. Figueres