Inici arrow Col·lecció arrow Màquines de cosir

Màquines de cosir


La màquina de cosir moderna: Elias Howe i Isaac SingerEl salt definitiu cap a la màquina de cosir moderna, amb doble fil, es va produir als Estats Units i va ser el fruit del treball en paral·lel de dos mecànics: Elias Howe i Isaac Singer.  Les millores introduïdes per ambdós van anar seguides d'un litigi per a la producció de les màquines que va acabar als tribunals.

Elias Howe va obsessionar-se amb la idea d'inventar una màquina de cosir eficient. En un primer moment va intentar imitar el moviment de l'home al cosir però ben aviat va centrar els seus esforços en crear una màquina que realitzés puntades en línia recta. Va patentar l'enginy el setembre de 1846.

Al mateix temps Singer desenvolupava la seva pròpia màquina de cosir, superior a la de Howe. Tenia una agulla vertical, comptava amb una palanca ajustable que mantenia la roba al seu lloc i disposava d'un pedal per fer anar la màquina.

Howe va iniciar un contenciós amb Singer al considerar que les dues màquines utilitzaven el mateix mecanisme. Els tribunals van determinar que per cada màquina de cosir fabricada per Singer, Howe rebria un royalty.

Elias Howe
Isaac Singer

  

© 2021 Museu de la Tècnica de l'Empordà. Figueres