Inici

Historia de l'mTE

Image

Un diumenge igual que els altres, Pere Padrosa Puignau va sortir de casa seva per anar a treballar a l’oficina de la seu de Transports Padrosa al Carrer dels Fossos de Figueres. Els seus pares vivien al primer pis del mateix edifici, i passant per la plaça del Gra es va trobar amb la fira d’antiguitats que cada primer diumenge de mes es celebrava  a la ciutat. Després de passejar-s’hi una estona es va encapritxar d’una màquina d’escriure Erika de l’any 1910. Va passar tota la tarda d’aquell diumenge intentant deixar aquella màquina com nova. Tota aquella estona que va estar entretingut i capficat amb com desmuntar i tornar a muntar les peces d'aquella màquina, va esdevenir el passatemps que Pere Padrosa no havia trobat mai fins llavors. Així va néixer la col·lecció.

Des d’aquell dia i sempre acompanyat de la seva esposa, han recorregut més de 3.500.000 de kilòmetres en busca d’objectes relacionats amb la mecànica.

Per preservar la unitat de tot aquests patrimoni recol·lectat, es va constituir la Fundació Privada Pere Padrosa-Margarita Pierre i per tant el Museu de la Tècnica de l’Empordà, ubicat com no podia ser d’una altra manera a l’antiga seu de l’empresa i antiga vivenda de la família, i va ser inaugurat per el que en aquell moment era Ministre d’Indústria Sr. José Montilla el 27 de juny de 2004.

Image

Divulgar la Ciència i fer-la arribar al gran públic va esdevenir l’objectiu principal de l’mTE. Intentar despertar la vocació científica del escolars que ens visiten o que participen d’alguna de les activitats que s’organitzen, són part de les feines que ha assumit com pròpies. Complir amb aquest repte, essent un Museu que aplega  més de 3000 objectes mecànics perteneixents a la segona onada de la revolució industrial, ens converteix en un espai on conflueixen la memòria i el record amb el descobriment del futur i les inquietuds dels que han demostrat tenir esperit emprenedor.

Image
 
Següent »
© 2021 Museu de la Tècnica de l'Empordà. Figueres