Inici arrow Notícies arrow FOTCIENCIA07

FOTCIENCIA07


De l'1 al 20 de setembre de 2008

Horari: de dijous a diumenge, de 18 a 20 hores
Lloc: Patronat de la Catequística de Figueres
Organitza: Museu de la Tècnica de l’Empordà
Entrada:  gratuïta.
Més informació: http://www.fotciencia.fecyt.es/


Per segon any consecutiu el Museu de la Tècnica de l’Empordà porta a Figueres una mostra de les millors obres del concurs de fotografia científica FOTCIENCIA07 que, organitzat per la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) i el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), té per objectiu apropar la ciència i la tecnologia als ciutadans mitjançant una visió artística i estètica. L’exposició es pot veure gratuïtament de l’1 al 20 de setembre al Patronat de la Catequística de Figueres.
L’exposició, en itinerància des de principis d’any, està formada per una selecció dels millors treballs presentats a l’edició de l’any 2007 del certamen de fotografia científica FOTCIENCIA. En total s’hi poden veure cinquanta-una obres el denominador comú de les quals és la ciència i la tecnologia. Totes les imatges estan centrades en la investigació científica i les seves aplicacions tecnològiques i industrials, reflexant l’objecte d’estudi de l’activitat científica, les persones que la realitzen, els seus instruments i instal•lacions o les tecnologies que resulten de l’avanç científic.
Les fotografies de l’exposició, acompanyades dels seus corresponents textos explicatius, conjuguen la bellesa estètica amb el rigor científic i, en paraules de Carlos Martínez Alonso, president del CSIC, són una forma “d’unir la fascinació pel coneixement amb la bellesa de les formes, combinant text i imatge”. Així mateix, segons Martínez Alonso, la fotografia científica és una eina de gran valor ja que “a mesura que disposem de millors instruments i tècniques d’observació som capaços de tenir representacions inèdites de fenòmens o objectes. I és una eina útil, ja que moltes vegades la imatge científica demostra una teoria i en altres ocasions és la primera evidència d’un descobriment”.


CATEGORIA MACRO

Primer Premi
Serie: En total oscuridad
Autor: Roberto Romero Lacalle

Accèssit
Sèrie: El movimiento animal
Autor: Fernando Aguilar Antón

Premi especial “Energías Renovables”
Sèrie: Islandia: un model alternatiu
Autor: Álvaro Sánchez-Montañés

Premi “Votació Popular”
Sèrie: Lo grande entre lo pequeño
Autor: José Luís Luzuriaga Fernández


CATEGORIA MICRO

Primer Premi
Depósito de colores
Autor: Antonio Guillén Oterino

Accèssit
Cristales líquidos: despertando al orden
Autors: Ibon Alonso Villanueva, JesúsMartínez Perdiguero, Inmaculada C. Pintre Gallego

Premi “Votación Popular”
Sèrie: Lucha biológica
Autor: Tomás Cabello García

 
« Anterior   Següent »
© 2018 Museu de la Tècnica de l'Empordà. Figueres