Inici arrow Activitats

Un passeig pel món invisible

Del 6 de març al 6 d'abril de 2008

Horari: Dimarts-Divendres, de 10.00 a 19.00h; dissabte de 10.00 a 13.00 hores i de  16.00 a 19.00h hores; diumenge d'11.00h a 14.00h; dilluns tancat.
Lloc: Museu de la Tècnica de l'Empordà (c/Fossos, 12. Figueres).
Entrada:  gratuïta.
Visites guiades i grups escolars amb reserva prèvia
Més informació:  http://www.icmm.csic.es/spmage07


El veritable punt d’inflexió entre el somni de la manipulació i visualització a escala atòmica i la realitat d’avui en dia, en la qual la Nanociència i la Nanotecnologia formen un dels paradigmes més poderosos de la investigació, va ser l’aparició d’unes senzilles però fascinants eines que es varen denominar de forma conjunta Microscopis de Camp Proper (en anglès Scanning Probe Microscope, SPM). Aquestes eines han revolucionat els mètodes de treball en alguns laboratoris d’investigació del món sencer i en alguns casos ja s’han incorporat al procés de producció d’algunes indústries avançades.
El concurs d’imatges del nanomón SPAGE07 és un tribut a les aportacions que aquestes “nanoeines” han proporcionat al desenvolupament científic. La iniciativa ha estat rebuda amb gran entusiasme per la comunitat científica, que ha enviat imatges de gran qualitat i bellesa, cobrint quasi tots els tòpics del que anomenem Nanotecnologia. En aquesta exposició es mostren les cinc imatges premiades per un Jurat Internacional juntament amb quaranta-sis imatges finalistes.
Aquest concurs d’imatges científiques és també una forma d’acostar el nanomón a la societat, per tal que el públic es submergeixi en la fascinació que exerceix tot allò extremadament petit i entengui el fenomen científic com l’acció intrèpida d’un grup de persones, els científics, que porten al límit la seva curiositat per l’entorn que ens envolta i nosaltres mateixos. Darrera de cada imatge hi ha moltes hores d’esforç. Entre milers de dades, sempre queda un moment per descansar, reflexionar i trobar bellesa en les corrents i voltatges que es dibuixen davant els nostres ulls. No hi ha camp més proper a l’art que la mateixa ciència.

 
« Anterior   Següent »
© 2019 Museu de la Tècnica de l'Empordà. Figueres