Inici arrow Notícies arrow 25 anys d'energia eòlica al Museu de la Tècnica

25 anys d'energia eòlica al Museu de la Tècnica

EolicCat, l'associació eòlica de Catalunya, porta al Museu de la Tècnica de l'Empordà l'exposició “La força del vent. 25 anys d’energia eòlica a Catalunya”. Es tracta d'una proposta que té com a objectiu commemorar aquesta efemèride i difondre els valors de l'energia eòlica com a font d’energia alternativa i com a eina per fer front al canvi climàtic. L’exposició “La força del vent. 25 anys d’energia eòlica a Catalunya” es podrà visitar a les instal·lacions del MTE des del 14 de novembre fins el proper 2 de desembre. L'entrada és gratuïta.

La mostra, organitzada conjuntament per EolicCat i l’Institut Català de l’Energia (ICAEN),  està dividida en dues parts. En primer lloc es fa un breu repàs a aspectes bàsics de l’energia eòlica, com per exemple, com funciona un aerogenerador o com es distribueix l’energia fins a les llars. En aquest apartat es mostra un vídeo amb les possibles conseqüències del canvi climàtic sobre les costes catalanes, unes imatges en què es pot veure la desaparició d’algunes parts del golf de Roses i del Delta de l’Ebre.

Un cop vista aquesta part introductòria, la segona meitat de l’exposició fa una ràpida explicació dels primers anys de l’energia eòlica a Catalunya des del punt de vista històric i tecnològic per passar tot seguit a descriure la situació actual de l’energia eòlica a Catalunya així com la implantació futura d’aquesta energia.

EolicCat aplega a 50 empreses que operen en el sector eòlic a Catalunya. En aquesta associació hi són presents primers fabricants d’aerogeneradors del món, tots els impulsors eòlics a Catalunya, entitats financeres i altres petites i mitjanes empreses.

EolicCat vol fer realitat la planificació eòlica formulada al Pla de l’Energia de Catalunya 2006 – 2015, aprovat pel Govern de la Generalitat de Catalunya l’Octubre de 2005, un projecte que contempla un objectiu de 3.500 MW de potència eòlica instal•lada a Catalunya l’any 2015.

Per a més informació: http://www.eoliccat.net/

 
« Anterior   Següent »
© 2019 Museu de la Tècnica de l'Empordà. Figueres