Inici arrow Activitats arrow Conferències i cicles arrow II Cicle de Cinema i Ciència

II Cicle de Cinema i Ciència


Seguint la política d’aproximació i de difusió de la ciència que té el Museu de la Tècnica de l’Empordà l’any passat es va iniciar el Cicle de Cinema i Ciència amb l’objectiu d’obrir les portes de la ciència a la societat d’una manera amena i entretinguda. El segon cicle, tal i com es va fer a la primera edició, es desenvoluparà els divendres dels mesos d’octubre i novembre i les sessions es portaran a terme a la Catequística de Figueres. L’entrada és gratuïta.

 

 


PROGRAMA

1. El Aceite de la Vida
Pel.lícula dirigida el 1992 per George Millar. Amb guió de George Millar i Nick Enright i protagonitzada per Nick Nolte i Susan Sarandon, entre altres. La cinta explica la lluita d’uns pares per trobar un remei per a la malaltia que pateix el seu fill, adrenoleucodistròfica es converteix en una gran promesa científica que mereix de l’admiració de tots aquells que es dediquen a la recerca biomèdica professionalment. Una història real narrada amb gran rigor científic.
Dia:
Divendres 5 d’octubre, a les 20.00 h
Lloc: La Catequística de Figueres
Amb la participació de: Marcos Paz (responsable del departament de cardiologia de l'Hospital de Figueres i Xavier Brau (crític de cinema, col·lectiu Diòptria).


2. Tintín. Objetivo: La Luna

De tornada al Castell de Moulinsart, Tintín i el Capità Haddock reben la informació que el professor Silvestre Tornasol s’ha dirigit a Syldavia. Després de reunir-se amb ell al país balcànic descobreixen que Tornasol treballa dins una planta secreta d’investigació atòmica situada dins el massís muntanyós de Zmylpathes. El professor ha estat contractat per el govern de Syldavia per dirigir la construcció d’un coet atòmic destinat a fer el primer viatge tripulat a la Lluna. A partir d’aquest moment l’aventura es desenvolupa a l’estació espacial on els protagonistes assisteixen personalment a la construcció del coet, a les primeres probes i al seu propi entrenament com a astronautes. Paral·lelament hauran d’investigar un misteriós complot, aparentment dirigit per la veïna Borduria que pretén sabotejar el projecte.

Dia: Divendres 26 d’octubre, a les 20.00 h
Lloc: La Catequística de Figueres
Amb la participació de: Joan Manel Soldevilla (Tintinòleg, llicenciat en filologia i professor de literatura espanyola a l’IES Ramon Muntaner).

 

3. Nómadas del viento

La història de les aus migratòries és la història d’una promesa, la promesa del retorn. Si realitzen viatges plens de perill i de milers de quilòmetres amb freqüència, si creuen les muntanyes més altes, els extensos oceans, els deserts, si fan front a les condicions climàtiques més hostils, és per respondre una necessitat; sobreviure. La seva migració és una lluita per la vida.

Dia: Divendres 9 de novembre, a les 20.00 h
Lloc: La Catequística de Figueres
Amb la participació de: Josep Sargatal (Director de la Fundació Territori i Paisatge de la Caixa de Catalunya, fou impulsor i director dels Aiguamolls de l’Empordà).

4. Planeta Blanco

Un vast oceà gelat, sostre del nostre món, un univers a part, habitat per una fauna única que ha sabut adaptar-se a condicions extremes. Imatges espectaculars que revelen tota la grandiositat de l’Àrtic. Seguirem de prop els primers passos sobre el gel de dues criatures d’ós blanc, acompanyarem un petit caribú durant la migració més gran del planeta. Descobrirem estranys éssers mai abans filmats. Un territori desconegut per l’home que mostra la supervivència en estat pur.

Dia: Divendres 30 de novembre, a les 20.00 h
Lloc: La Catequística de Figueres
Amb la participació de: Josep Maria Gili (Professor d'Investigació del CSIC. Treballa actualment a l'Institut de Ciències del Mar de Barcelona. Nascut a Mollerussa (Lleida) l'any 1953 és doctor en Ciències Biològiques per la Universitat Autònoma de Barcelona) i Rogelio Sánchez (Coordinador de la mediateca del CSIC i secretari general de l’Associació espanyola de cinema i imatge científica).

 

 
« Anterior   Següent »

Arxiu

© 2018 Museu de la Tècnica de l'Empordà. Figueres