Inici arrow Activitats arrow Activitats Familiars arrow Els Pares de la Tècnica - ACTIVITAT FAMILIAR

Els Pares de la Tècnica - ACTIVITAT FAMILIAR


Els Pares de la Tècnica és una activitat del Museu de la Tècnica de l’Empordà que permet al visitant descobrir, de forma lúdica i atractiva, la història d’alguns dels objectes més representatius de la col•lecció Padrosa-Pierre. El recorregut proposat repassa, així mateix, les primeres passes de la mecanització de la vida que va tenir lloc a banda i banda de l’Atlàntic durant els segles XIX i XX. L’activitat, d’una hora de durada i dirigida al públic familiar, es porta a terme els caps de setmana i durant els períodes no lectius.


Títol activitat: Els pares de la tècnica
Durada: 1 hora aproximadament
Lloc on es realitza: Museu de la Tècnica de l’Empordà


Descripció de l’activitat
L’activitat que oferim, és una activitat familiar, és a dir, que pares (tutors) i fills visitin el Museu de la Tècnica de l’Empordà conjuntament d’una manera entenedora, didàctica, lúdica i alhora, divertida per les dues parts. Es tracta de seguir un itinerari fixat i, anar esbrinant la història dels objectes del MTE i descobrir els seus inventors.


Objectius

- Descobrir conjuntament, pares- tutors-  i fills, el Museu de la Tècnica de l’Empordà.
- Introduir-los en el passat.
- Participar tots els membres de la família.
- Observar l’evolució dels objectes.
- Valorar els objectes antics com a font d’informació històrica i d’aprenentatge.


Continguts a desenvolupar

Amb aquesta activitat es vol que els infants vegin que les coses tenen un progrés i que un dia van ser descobertes; que moltes coses de les que nosaltres fem servir en la nostra vida quotidiana tenen un passat.
En definitiva, que els infants, amb l’ajuda dels seus pares o tutors, puguin descobrir el gran enginy del passat.

Orientacions pedagògiques
Una de les estratègies que ens agradaria que es desenvolupés durant l’itinerari dels Pares de la tècnica, és la cooperació entre pares –tutors-  i fills, ja que d’aquesta manera s’enriquiran uns i altres, i alhora realitzaran un bon treball en equip. A més a més, de la participació de tots els membres familiars en l’activitat proposada.


Recursos

Materials: quadern didàctic - lúdic. (a càrrec del MTE)
Personals: no es necessitarà l’ajuda de cap monitor. 
Funcionals: l’activitat es realitzarà a les instal•lacions del Museu de la Tècnica de l’Empordà.
Econòmics: l’activitat dels pares de la tècnica, serà gratuïta pels nens de menys de 10 anys, i sinó seran 2€ per nen i, pel que fa a pares o acompanyants, seran 3€ per persona.
Temporals: l’activitat es porta a terme durant tots els caps de setmana i els períodes no lectius (vacances de Nadal, Setmana Santa i els mesos de juliol i agost)

 
« Anterior
© 2020 Museu de la Tècnica de l'Empordà. Figueres