Inici arrow Activitats arrow Conferències i cicles

Conferències i cicles
II Cicle de Música i Ciència

 

El MTE reprèn el cicle de Música i Ciència amb el mateix objectiu amb el que es va plantejar la primera edició: trobar els punts en comú del llenguatge musical i la ciència, la música i la paraula. Quan ens plantegem la relació de la música amb la ciència comprenem les similituds d’ambdues disciplines: l’aprenentatge i la comprensió del llenguatge musical requereix vocació, esforç i temps, el coneixement científic necessita els mateixos elements per produir els seus fruits.

Llegir-ho tot...
 
Cicle de Música i Ciència

 

El cicle de Música i Ciència del MTE pretén trobar els punts en comú del llenguatge musical i la ciència, la música i la paraula. A l’unir la teoria de la música i la seva pràctica amb la interpretació científica intentem obrir un camí de comprensió i coneixement de la composició i la interpretació musical. Així hem unit física, arquitectura, geometria, aritmètica i filologia en tres conferències seguides dels seus corresponents concerts.

Llegir-ho tot...
 
La Ciència a la Cuina

TERCER CICLE DE CONVERSES INTERDISCIPLINÀRIES
La Ciència a la Cuina
Condiments cinentífics i culinaris en l'art d'alimentar-se
L'ésser humà ha creat la seva història, art, ciència i literatura també a través dels aliments. Testimonis arqueològics i històrics notifiquen com l'acte d'ingerir un aliment es converteix en un motor de civilització en els banquets d'amor i mort que des de l'antiguitat més remota han estat narrats, pintats, glossats o trobats com a restes del passat. De fet, el mateix mot cultura significa cultiu, criança, des de l'arrel etimològica llatina.
Llegir-ho tot...
 
II Cicle de ComplementarisDesprés de la primera edició celebrada a Figueres l'any 2007, la Casa de Cultura de Girona i el Museu de la Tècnica de l'Empordà (MTE) de Figueres programen la segona edició de Complementaris, dedicada a la relació entre la ciència i el dret. Complementaris vol oferir, a través de la conversa, un territori de trobada i debat de plantejaments diversos sobre alguns dels aspectes del món que ens envolta.  L’entrada és gratuïta.

Llegir-ho tot...
 
<< Inici < Anterior 1 2 Següent > Final >>

Resultats 13 - 16 de 16

Arxiu

© 2020 Museu de la Tècnica de l'Empordà. Figueres