Inici arrow Noticies

Noticies
Nova oferta de tallers al Museu de la Tècnica de l'Empordà

Arriben les vacances escolars i el Museu de la Tècnica de l’Empordà ja té preparats els tallers d’estiu per als més petits de la casa. En aquesta ocasió les activitats, dirigides a nens de 6 a 12 anys, giren al voltant de dos dels grans eixos temàtics de la col•lecció Padrosa, les màquines de cosir i les d’escriure. Es tracta d’una oferta pedagògica específica destinada a casals i grups concertats de caire més lúdic i dinàmic que les activitats realitzades durant el curs escolar.

Llegir-ho tot...
 
El IV Cicle de Conferències s'acomiada parlant de plàstics

La darrera xerrada del IV Cicle de Conferències del MTE tractarà sobre el plàstic, un dels materials amb més aplicacions en l’actualitat i anirà a càrrec de Mª Angeles Gómez, cap del Departament de Física i Enginyeria de Polímers de l’Instituto de Ciencia y Tecnología de Polímeros (CSIC). La conferència tindrà lloc el 19 de juny a partir de les 20’30 hores al Teatre Municipal El Jardí de Figueres. L’entrada és gratuïta.

Llegir-ho tot...
 
Cada espanyol consumeix 130 quilos anuals de plàstic

El plàstic és un dels materials més habituals en la nostra vida quotidiana. A Espanya se’n consumeixen 6 milions de tonelades anuals, o el que és el mateix, 130 quilos per persona i any, i segons l’investigadora del CSIC Mª Ángeles Gómez, la seva importancia és tal que el segle XXI ja és conegut “l’era del plàstic”. Gómez va ser l’encarregada de clausurar el IV Cicle de Conferències del MTE, el passat 20 de juny al Teatre Municipal El Jardí amb una conferència en que va repassar l’orígen, evolució, propietats i línies de futur del plàstic.

Llegir-ho tot...
 
Les millors fotografies científiques, a la Catequística de Figueres

Per segon any consecutiu el Museu de la Tècnica de l’Empordà porta a Figueres una mostra de les millors obres del concurs de fotografia científica FOTCIENCIA07 que, organitzat per la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) i el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), té per objectiu apropar la ciència i la tecnologia als ciutadans mitjançant una visió artística i estètica. L’exposició es pot veure gratuïtament de l’1 al 20 de setembre al Patronat de la Catequística de Figueres.

Llegir-ho tot...
 
Estrenem el taller DOS + DOS = QUATRE

El passat 26 de novembre, 18 alumnes dels cursos tercer i quart de primària del CEIP Joaquim Vallmajó, de Navata, van ser els primers en participar en el nou taller del Museu de la Tècnica de l’Empordà: 2 + 2 = 4
A la sala de les calculadores del museu els alumnes coneixen els orígens del càlcul i de les calculadores, primer, a través d’una breu explicació històrica, segon, manipulant i experimentant amb varis models antics de calculadores i per últim, aprenent i construint el seu propi àbac.

Llegir-ho tot...
 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Resultats 46 - 54 de 173
© 2019 Museu de la Tècnica de l'Empordà. Figueres