Inici arrow Planifica la Visita

El Museu de la Tècnica de l’Empordà obre les portes del seu fons museístic.

El que no es veu, una visita al fons de l’MTE, és una activitat mensual a l’espai on es troba la col•lecció de més de 300 ràdios de Ramon Gallart que la seva familia ha cedit a la nostra entitat. Aquesta col·lecció,  dóna un valor afegit al museu, ja que en un futur la col·lecció de ràdios esdevindrà un eix vertebrador per explicar la història contemporània.

 

ESCRIU LA CARTA ALS REIS !!!
Converteix-te en un escrivent de finals del segle XIX......Escriu els teus desitjos de FUTUR amb el sistema que s'utilitzava ABANS.


 
 

Image

Un diumenge igual que els altres, Pere Padrosa Puignau va sortir de casa seva per anar a treballar a l’oficina de la seu de Transports Padrosa al Carrer dels Fossos de Figueres. Els seus pares vivien al primer pis del mateix edifici, i passant per la plaça del Gra es va trobar amb la fira d’antiguitats que cada primer diumenge de mes es celebrava  a la ciutat. Després de passejar-s’hi una estona es va encapritxar d’una màquina d’escriure Erika de l’any 1910. Va passar tota la tarda d’aquell diumenge intentant deixar aquella màquina com nova. Tota aquella estona que va estar entretingut i capficat amb com desmuntar i tornar a muntar les peces d'aquella màquina, va esdevenir el passatemps que Pere Padrosa no havia trobat mai fins llavors. Així va néixer la col·lecció.

 
 
Inauguration
L'histoire du Musée de la Tècnica de l'Empordà a commencé un dimanche matin, il y a trente ans. Ce jour-là, Pere Padrosa sortit se promener sans but précis. Ses pas le menèrent jusqu'au marché qui se tenait, à Figueres, le premier dimanche de chaque mois. Il regardait alors sans voir jusqu'au moment où il vit une vieille machine à écrire. De retour chez lui, il consacra son après-midi à réparer et à nettoyer ce trésor, une Erika portable de 1910, fabriquée à Dresde.

Depuis, à cette machine sont venus s'ajouter des machines à coudre, des horloges, des téléphones, des poêles et bien d'autres machines à écrire, parmi d'autres objets. Ce matin là a débuté une collection qui est exposée aujourd'hui dans son propre musée.

Un musée, fruit d'une passion partagée. Pere Padrosa a trouvé en Margarida Pierre, son épouse et sa meilleure complice. Ensemble, ils ont parcouru des kilomètres et des kilomètres allant de foires en marchés.
Les pièces exposées font partie de son fonds. Ce fonds complète une des plus grandes collections consacrées aux machines qui symbolisent le temps de la Révolution Industrielle.
 

Cliqueu una LLETRA i escolliu una MARCA o MODEL:

 
 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

© 2019 Museu de la Tècnica de l'Empordà. Figueres