Inici arrow Notícies

Notícies
Hi haurà química entre nosaltres?

El proper dijous 20 de gener a les 20.30h al teatre Jardi de Figueres el professor Àngel Messeguer i Peypoch donarà a conèixer alguns dels exemples del paper de la química en el camp de la salut i el descobriment de nous fàrmacs com a repte científic.


L’any 2011 ha estat declarat per la UNESCO com l’Any Internacional de la Química. De fet, la química la tenim arreu, conviu amb tots nosaltres sempre. Dins de cada organisme, el que anomenem vida aplega tot un conjunt de reaccions químiques ben coordinades. I fora de nosaltres, tot també és química: la roba que portem, els materials amb els quals està fabricat el nostre cotxe, la casa, l’ordinador, i en tot el que us pugueu imaginar, la química ha tingut una intervenció decisiva.

Llegir-ho tot...
 
Arriba a Olot del mar a la biblioteca

Posa’t a la pell d’un científic i descobreix quines incògnites amaga el medi marítim. Com viuen, com i què mengen els animals del mar? Respon aquestes preguntes el proper dimarts 8, 15 i 22 de febrer a les 18.00h a la Biblioteca Marià Vayreda. Investigarem i descobrirem tal i com ho fa un científic les interioritats de la biodiversitat marina.
L’activitat consisteix en la realització d’un cicle de tallers/conferències de divulgació científica per a nens i nenes de 6 a 12 anys a les biblioteques de la província de Girona, de periodicitat mensual, i amb voluntat de continuïtat en el temps.
Llegir-ho tot...
 
Força ciencia, De la mecànica dels objectes a la nanotecnologia

Una reflexió sobre el passat per anticipar el futur.


 La mostra descriu l’evolució científica i tecnològica dels darrers tres segles i reflexiona sobre el futur immediat. El recorregut, il·lustrat amb objectes històrics (cotxes, màquines, pantalles...), s’obre amb preguntes sobre el futur i retrocedeix seguint la revolució tecnològica del segle XX i la revolució industrial del XIX fins arribar al naixement del pensament científic en la Il·lustració. L’objectiu és anar del present al passat que explica aquest present.
Llegir-ho tot...
 
Els Avenços de la Química i el seu Impacte a la Societat

Amb la intervenció de Bernardo Herradón de l'Institut de Química Orgànica General(CSIC) la quarta ponència del 7è Cicle de Conferencies analitza els avenços de la química i el seu Impacte a la societat. La conferència, d'entrada gratuïta, se celebrarà el dijous 16 de desembre de 2010 a les 20'30h al Teatre Jardí de Figueres.Què és la Química i perquè serveix el treball dels químics? Quin és la relació de la Química amb altres ciències? A la xerrada s'exposaran exemples que demostren que la Química proporciona la majoria de les comoditats de la nostra vida quotidiana, amb aplicacions de la Química a la salut humana, veterinària, agricultura, protecció ambiental, materials útils, etc.

Llegir-ho tot...
 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Resultats 25 - 28 de 175
© 2019 Museu de la Tècnica de l'Empordà. Figueres