Inici arrow Notícies

Notícies
Acte de Clausura de l’exposició, Força Ciència !

El proper dilluns 21 de Febrer  a l’aula Magna de la Casa de Cultura de Girona a les 20.00h tindrà lloc l’acte de clausura de l’exposició Força Ciència!


El debat girarà entorn de "La investigació i la divulgació científica com a motor de desenvolupament econòmic".

Llegir-ho tot...
 
Radicals lliures i envelliment saludable

El proper dijous 17 de febrer a les 20.30h al teatre Jardi de Figueres el professor Josep Lluís Torres donarà a conèixer alguns dels exemples del paper de la química en el camp de la salut i el descobriment de nous fàrmacs com a repte científic.

La utilització dels raigs X i de l’energia nuclear van revelar que els radicals lliures, la majoria oxidants, podien estar relacionats amb l’envelliment dels teixits biològics. Què són els radicals lliures? Vivim en un ambient oxidant i el manteniment de la salut pot ser considerat com el retard de la inevitable oxidació final.  Podem intervenir en aquest procés per allargar la vida?  I per augmentar-ne la qualitat?  

Llegir-ho tot...
 
Descobrir la nanotecnologia

L'any 2007 es va convocar la primera edició del Concurs Internacional d'Imatges de Microscopía SPM. Dos anys després es va materialitzar la segona edició. Amb les imatges guanyadores i finalistes d'ambdues convocatòries s'ha creat aquesta mostra dedicada  “Un paseo por el Nanomundo”. Aquesta exposició ha estat exposada a diverses ciutats de l'Estat Español i per primera vegada podrà ser visitada a la nostra comarca, en concret, al Servei Educatiu de l'Alt Empordà (SEAE) on romandrà fins al proper 28 de febrer.

Quan Pedro Serena ens va oferir la possibilitat de portar a Figueres aquesta mostra i ens va comentar amb la seva habitual passió la vocació didàctica que la mateixa tenia, ens va induir a pensar que el millor espai era el lloc comú de tots els professors i escoles de la nostra comarca el SEAE.

Llegir-ho tot...
 
Hi haurà química entre nosaltres?

El proper dijous 20 de gener a les 20.30h al teatre Jardi de Figueres el professor Àngel Messeguer i Peypoch donarà a conèixer alguns dels exemples del paper de la química en el camp de la salut i el descobriment de nous fàrmacs com a repte científic.


L’any 2011 ha estat declarat per la UNESCO com l’Any Internacional de la Química. De fet, la química la tenim arreu, conviu amb tots nosaltres sempre. Dins de cada organisme, el que anomenem vida aplega tot un conjunt de reaccions químiques ben coordinades. I fora de nosaltres, tot també és química: la roba que portem, els materials amb els quals està fabricat el nostre cotxe, la casa, l’ordinador, i en tot el que us pugueu imaginar, la química ha tingut una intervenció decisiva.

Llegir-ho tot...
 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Resultats 21 - 24 de 174
© 2020 Museu de la Tècnica de l'Empordà. Figueres