Inici arrow Notícies

Notícies
Aprendre fent

Fa nou mesos que Juan Manuel García Ruiz ens va involucrar al projecte de cristal•lització i cristal•lografia que ell organitza. La seva manera apassionada d'exposar-ho i el seu valor pedagògic van fer la resta, es per això que des del nostre museu col•laborem en el concurs dirigit a alumnes de batxillerat.

Decidida la nostra participació cridem al Servei Educatiu de l'Alt Empordà (SEAE) i conjuntament amb ells busquem l'IES que representi a la nostra comarca. El centre escollit, l'IES Cap Norfeu de Roses, més en concret, les persones que van assistir a les jornades d'introducció a la Universitat Internacional Menéndez Pelayo, de Santander, les professores Lourdes Salis i Eulàlia Amoros.  

Llegir-ho tot...
 
Acte de Clausura de l’exposició, Força Ciència !

El proper dilluns 21 de Febrer  a l’aula Magna de la Casa de Cultura de Girona a les 20.00h tindrà lloc l’acte de clausura de l’exposició Força Ciència!


El debat girarà entorn de "La investigació i la divulgació científica com a motor de desenvolupament econòmic".

Llegir-ho tot...
 
Radicals lliures i envelliment saludable

El proper dijous 17 de febrer a les 20.30h al teatre Jardi de Figueres el professor Josep Lluís Torres donarà a conèixer alguns dels exemples del paper de la química en el camp de la salut i el descobriment de nous fàrmacs com a repte científic.

La utilització dels raigs X i de l’energia nuclear van revelar que els radicals lliures, la majoria oxidants, podien estar relacionats amb l’envelliment dels teixits biològics. Què són els radicals lliures? Vivim en un ambient oxidant i el manteniment de la salut pot ser considerat com el retard de la inevitable oxidació final.  Podem intervenir en aquest procés per allargar la vida?  I per augmentar-ne la qualitat?  

Llegir-ho tot...
 
Descobrir la nanotecnologia

L'any 2007 es va convocar la primera edició del Concurs Internacional d'Imatges de Microscopía SPM. Dos anys després es va materialitzar la segona edició. Amb les imatges guanyadores i finalistes d'ambdues convocatòries s'ha creat aquesta mostra dedicada  “Un paseo por el Nanomundo”. Aquesta exposició ha estat exposada a diverses ciutats de l'Estat Español i per primera vegada podrà ser visitada a la nostra comarca, en concret, al Servei Educatiu de l'Alt Empordà (SEAE) on romandrà fins al proper 28 de febrer.

Quan Pedro Serena ens va oferir la possibilitat de portar a Figueres aquesta mostra i ens va comentar amb la seva habitual passió la vocació didàctica que la mateixa tenia, ens va induir a pensar que el millor espai era el lloc comú de tots els professors i escoles de la nostra comarca el SEAE.

Llegir-ho tot...
 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Resultats 21 - 24 de 175
© 2019 Museu de la Tècnica de l'Empordà. Figueres