Inici arrow Notícies

Notícies
L’MTE amb el dia Internacional dels Museus

Del 14 al 18 de maig tens una cita ineludible: siguis on siguis podràs afegir-te a la celebració del Dia Internacional dels Museus, un esdeveniment mundial organitzat anualment per l’ICOM (el Consell Internacional dels Museus).

l’MTE s’uneix a aquesta 33a edició que es presenta sota el lema "Museus i memòria", i ho fa amb una programació farcida de propostes: jornades de portes obertes, itineraris i la màquina del Mes.

Llegir-ho tot...
 
El DDT ¿què es pot fer quan les coses ben fetes surten malament?

Aquest dijous al Teatre Jardí de Figueres el professor Joan Grimalt Obrador ens parlarà dels compostos químics i la seva influència a les nostres vides. La conferència d’entrada gratuïta serà a les 20.30h.

Els compostos químics han proporcionat molts avantatges al desenvolupament de la nostra civilització. Són una peça fonamental per al desenvolupament i consolidació de la revolució industrial que ha donat lloc a una gran millora de les condicions de vida de la humanitat.

Llegir-ho tot...
 
L'estructura de les proteïnes i la química de la vida

El Dr. Juan A. Hermoso Domínguez ens parlarà el proper 17 de març a les 20’30 h al Teatre Jardí de Figueres de l'estructura de les proteïnes i la química de la vida. Aquesta ponència és la sèptima d'aquest sèptim cicle. En la seva dissertació del proper dijous ens parlarà de l’equilibri de la vida gràcies a una infinitat de reaccions químiques que necessiten les proteïnes, aquestes petites màquines moleculars realitzen les reaccions químiques, essencials per als organismes vius.

Llegir-ho tot...
 
Aprendre fent

Fa nou mesos que Juan Manuel García Ruiz ens va involucrar al projecte de cristal•lització i cristal•lografia que ell organitza. La seva manera apassionada d'exposar-ho i el seu valor pedagògic van fer la resta, es per això que des del nostre museu col•laborem en el concurs dirigit a alumnes de batxillerat.

Decidida la nostra participació cridem al Servei Educatiu de l'Alt Empordà (SEAE) i conjuntament amb ells busquem l'IES que representi a la nostra comarca. El centre escollit, l'IES Cap Norfeu de Roses, més en concret, les persones que van assistir a les jornades d'introducció a la Universitat Internacional Menéndez Pelayo, de Santander, les professores Lourdes Salis i Eulàlia Amoros.  

Llegir-ho tot...
 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Resultats 17 - 20 de 174
© 2020 Museu de la Tècnica de l'Empordà. Figueres